YaNLıZ-MC KaRaKuLe-UguRE-MC KaRaŞeYTaN-013 Suikast FaN CLuB
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
YaNLıZ-MC KaRaKuLe-UguRE-MC KaRaŞeYTaN-013 Suikast FaN CLuB

Arabesk Rapin Kral Grubu 013SUİKAST FaN FoRuM

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Hiphop İle Rap'in Farkı

YazarMesaj
SaGoPaKaJMeR
Super Moderatör
Super Moderatör
SaGoPaKaJMeR

BeN BuYuM : 16
En BüYüK : 1
Zodyak Başak çin astrolojisi Keçi
PuanLaR : 152
Doğum tarihi : 07/09/91
ÜyeNiN YaŞı : 33
İş/Hobiler : Öğrenci
Lakap : Mc ChecK

Hiphop İle Rap'in Farkı Empty
MesajKonu: Hiphop İle Rap'in Farkı   Hiphop İle Rap'in Farkı EmptyÇarş. Ekim 07, 2009 11:37 am

Arkadaşlar ben hep duyuyorum ben hiphop dinliyorum diyor.aslında Hiphop bir kültür rap ise hiphop kültürünün bir müziği.Hiphop müziğin altyapısı, genellikle elektronik aletler veya bilgisayarlar yardımı ile yaratılan; davul, bas ve sentezleyici döngülerinden oluşur. Beat adı verilen altyapı, hızlı ve konuşma tarzında vokal ile birleştiğinde Hiphop müzik ortaya çıkar. Hiphop çoklukla armoni kaygısı taşımaz, önemli olan ritim ve uyaktır.

Rap, kökenleri 1970'lerin getto Amerika'sına dayanmaktadır (Gangsta rap). Amerika'nın bazı varoş eyaletlerindeki çetelerin birbirlerini islah amaçla buldukları Hip-Hop kültürünün müzik koludur.RAP'in "Rhytm and Poem (Ritim ve Şiir ya da Ritmik Şiir) veya Rytmic American Poetry (Ritmik Amerikan Şiiri)" sözcüklerinin kısaltması olduğu bilinir.Rap kısaltma olmadan kelime anlamı olarak ağır sözlü eleştiri demektir.Rap , müziğin temposuna uyarlanarak söylenen sözlerdir. Hiphop kültürünün içindeki başlıca dört elementden biridir. Ve diger elementler DJ'lik, breakdance ve graffiti, hiphop'ı yeterince yaygın hale getiremediği için rap yıllar boyunca değişim geçirmiştir.Rap hızlı söylenen bir müzik türüdür Rap sözcüğü daima bu aktiviteyi açıklamak için kullanılmamıştır. Müziğin temposuna uygun olarak kafiyeli sözler söylemek Mc' lik olarak adlandırıldı. Rap terimi 1979 yılında keşfedilen iki kayıt sayesinde hiphopla özdeşleşmiş gibi görünüyordu. Bunlardan ilki King Tim III (Personality Jock)'tu, ki bu şarkı hiphop'un bilinen ilk kayıt'ı olarak tarihe geçti.

Hiphop İle Rap'in Farkı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Hiphop Dans Kursu Türkiye Breakdance Dersleri Kuruluşunda Yeni Avantajlar